27 Ocak 2014 Pazartesi

Mantarlı pastırmalı börek

Mantarlı pastırmalı börek


pastırmalı-mantar Malzemeler;


1 pk. baklava yufkası

3 kırmızı biber

2 soğan

1 pk. mantar

100 gr. pastırma

150 gr. kaşar peyniri

100 gr. tereyağı

1 tutam maydanoz

sıvıyağ


 


HAZIRLANIŞI:


Soğanları ve mantarları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Mantarı ilave ediyoruz. Kırmızı biberleri ayıklıyoruz ve ince doğruyoruz. Biberleri de tavaya ekliyoruz. Pastırmayı ve maydanozu doğruyoruz.


Pastırmayı tavaya ilave edip karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve altını kapatınca üzerine maydanozu serpiyoruz. Baklava yufkalarını 4er kattan oluşacak şekilde ayırarak tezgah üzerine diziyoruz. Toplamda 6 parça, 4 katlı yufka elde ediyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve içine biraz sıvıyağ döküyoruz. 4lü yufkaların üzerine eritilmiş yağdan sürüyoruz ve yufkaların uç kısımlarına iç harcı paylaştırıyoruz.


Üzerlerine kaşar rendesi koyuyoruz. Dikkatli bir şekilde rulo sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ruloları alıyoruz. Ruloları 4 dilim çıkacak şekilde kesiyoruz. Kalan yağ karışımından üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


 



Mantarlı pastırmalı börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder