Mantarlı pastırmalı börek
1 pk. baklava yufkası
3 kırmızı biber
2 soğan
1 pk. mantar
100 gr. pastırma
150 gr. kaşar peyniri
100 gr. tereyağı
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Soğanları ve mantarları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Mantarı ilave ediyoruz. Kırmızı biberleri ayıklıyoruz ve ince doğruyoruz. Biberleri de tavaya ekliyoruz. Pastırmayı ve maydanozu doğruyoruz.
Pastırmayı tavaya ilave edip karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve altını kapatınca üzerine maydanozu serpiyoruz. Baklava yufkalarını 4er kattan oluşacak şekilde ayırarak tezgah üzerine diziyoruz. Toplamda 6 parça, 4 katlı yufka elde ediyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve içine biraz sıvıyağ döküyoruz. 4lü yufkaların üzerine eritilmiş yağdan sürüyoruz ve yufkaların uç kısımlarına iç harcı paylaştırıyoruz.
Üzerlerine kaşar rendesi koyuyoruz. Dikkatli bir şekilde rulo sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ruloları alıyoruz. Ruloları 4 dilim çıkacak şekilde kesiyoruz. Kalan yağ karışımından üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Mantarlı pastırmalı börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder