21 Şubat 2014 Cuma

Salyangozların işlenmesi, pazarlaması ve satışı

Salyangozların işlenmesi, pazarlanması, satışı


Varsayalım ki, salyangozlarınız olgun ve satışa hazır. Onları kime satmayı düşünüyorsunuz? Yerel pazar küçük: Türkiye’nin mutfak kültüründe salyangoz yoktur. Ayrıca, meşhur olan yerel salyangoz fabrikaları maalesef üretilmiş salyangozlara, yabani salyangozlara ne verirlerse, ayne veriyorlar, üretilmiş salyangozların daha kaliteli olmasına rağmen, yani bu çiftliğinize zarar verir. Buna karşın, muhteşem bir dışpazar vardır. Eğer salyangozlarınızı kendi girişimlerinizle satamazsanız ve bu konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız, size hak ettiğinizi veren, güvenilir dış pazarlamacılar ile işbirliği yapmanız gerekmektedir.


Eğer illaki kendi salyangozlarınız satmak isterseniz, lütfen aşağıdaki konuları aklınızda tutun:

Tipik olarak, salyangoz sektöründe genel olarak kaliteye, fiyattan daha çok önlem verilmektedir. Ayrıca, genellersek, yurt dışındaki karasalyangozu sektörünün, geleneksel bir havası vardır. Mesela, müşterinin dilinde kendi bildiği ürünleri geleneksel olarak sunulmasında faydı vardır.


Müşterinin güvenini azanabilmek için, satıçı daima ne taahhüt ederse teslim etmelidir. Dolayısıyla;

1. Potansiyel müşterinizle irtibata geçince, daima ürünlerinizi hazır tutmanızı; (Ne yazik ki, sık sık satmak isteyenler, potansiyel müşterilere belli bir ürün taahhüt ediyor ama söz verdikleri zamanda teslim edemiyor, teknik sorunlar veya anlaşmış oldukları kaliteden farklı bir teslim dolayısıyla müşteriyi kaybediyorlar.)


2. Yerel şartları bilmenizi ve kusursuz olarak onlara uyunmanızı;cidiyetle öneriyoruz.


Bu şartlara uymayınca, çiftçinin ömrü boyunca kötü imajı akılda kalır ve, ayrıca, vatadandaşların imajını bozup, Türkiye’nin potansiyeline büyük zarar verir.



Salyangozların işlenmesi, pazarlaması ve satışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder