27 Ocak 2014 Pazartesi

Kiremitte mantarlı patates

Kiremitte mantarlı patates


kiremitte-mantarMalzemeler;


5 patates

1 pk. mantar

2 kırmızı biber

2 soğan

taze biberiye

kaşar peyniri

1 çorba k. tereyağı

tuz

karabiber


KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ


HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Patatesleri kızartıyoruz. Mantarları, soğanları ve kırmızı biberleri küp doğruyoruz. Tavaya mantarları atıyoruz. Tereyağını ilave edip soteliyoruz.


Soğanları ve biberleri ilave ediyoruz. Taze biberiye yapraklarını atıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak soteliyoruz. Kızarttığımız patatesleri kiremite koyuyoruz. Sotelediğimiz mantarlı karışımı da üzerine döküyoruz. Üstüne de kaşar rendesi serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Afiyet olsun


 



Kiremitte mantarlı patates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder