27 Ocak 2014 Pazartesi

Mantarlı Ispanaklı Bonfile

Mantarlı Ispanaklı Bonfile


mantarli-ispanakli-bonfile_mantarli_buyukHAZIRLANIŞI: Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Mantarları da küçük küçük doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanı, sarımsağı koyup sotelemeye başlıyoruz. Peşinden mantarı ilave ediyoruz. Ispanakları doğruyoruz ve ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Ispanaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıyoruz. Garnitürü için, patatesleri soyuyoruz. Elma dilimi ya da arzu ettiğimiz başka şekilde doğruyoruz. İçine sarımsakları rendeliyoruz. Zeytinyağı döküyoruz. Taze biberiye yaprakları atıyoruz. Tuzunu ve toz kırmızı biberi atıyoruz. Hepsini bir harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Bonfilenin içini bıçakla delip oyuyoruz. İçini ıspanaklı harçla tamamen dolduruyoruz. Izgara tavaya sıvıyağ döküyoruz. Bonfileyi tavaya koyup çevirerek kızartıyoruz. Bonfileyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyuyoruz pişirmeye devam ediyoruz. Pişince dilimliyoruz. Servis tabağına garnitür olarak hazırladığımız patatesi döküyoruz. Üzerine bonfile dilimleri dizerek servis ediyoruz.


MANTARLI ISPANAKLI BONFİLE


800 gr. bonfile 1 demet ıspanak 8 mantar 1 soğan 2 diş sarımsak zeytinyağı tuz karabiber


GARNİTÜRÜ İÇİN.

3 büyük patates

3 diş sarımsak

toz kırmızı biber

zeytinyağı

taze biberiye

tuz


 


Afiyet olsun



Mantarlı Ispanaklı Bonfile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder