27 Ocak 2014 Pazartesi

Mantarlı Patatesli Börek

Mantarlı Patatesli Börek


mantar-borekHAZIRLANIŞI: Patatesleri haşlıyoruz. Mantarları ve soğanları ince ince doğruyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanı ve mantarı atıp soteliyoruz. Salçalarını koyuyoruz, karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz. Rendelenmiş patatesi ve ince doğranmış maydanozu atıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.Sosu için, Sıvıyağı ve sütü bir kaseye döküyoruz. Yumurta kırıp çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine sostan sürüyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. İki parçanın da geniş kenarına harçtan koyuyoruz ve sıkı rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine ruloları kendi etrafında çevirerek tam ortaya koyuyoruz.Diğer ruloları da aynı şekilde sarıp birbiri etrafına sarıyoruz. Tam ortadan başlayarak üçgen üçgen kesiyoruz.Kalan sosu üzerine sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


MANTARLI PATATESLİ BÖREK


3 yufka 3 patates 1 pk. mantar 2 soğan 1 çorba k. domates salçası 1 çorba k. biber salçası 1 tutam maydanoz


SOSU İÇİN: 1 çay b. sıvıyağ 1 çay b. süt 1 yumurta


ÜZERİ İÇİN: susam çörekotu


Afiyet olsun



Mantarlı Patatesli Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder